EC Consultancy Bedrijfsadvisering

Ongewoon grote uitdagingen?

ma, 11/02/2015 - 00:00 -- Anoniem (niet gecontroleerd)

Ondernemers staan vaak voor ongewoon grote uitdagingen. In hoogtijden, met uitbreidingen, investeringen en groei, maar ook in tijden van neergang met bedrijfssanering of zelf beëindiging als dieptepunt.

Evenzeer geldt dit voor banken en financiers. Ook deze partijen zijn in afgelopen en huidige tijden geconfronteerd met dossiers die hun veel hoofdpijn hebben bezorgd.

Financiën spelen steevast een cruciale rol. Niet vreemd dat de ondernemer of de bank aan de bel trekt als donkere wolken zich samentrekken. Er komen dan vragen en problemen naar voren die een specialistische kennis vereisen met een professionele, op ruime ervaring gestoelde, opstelling.

Met name vraagstukken als: wat is de rol van de bank ? Wat verwachten financiers en stakeholders? Ook de rol van de fiscus en gevaren zoals Paulianeus handelen en de Beklamel norm zijn dan belangrijke zaken die gaan spelen. Adviseurs die zich op dit gebied begeven moeten naast uiteraard een goede vakkennis hebben ook gevoel voor verhoudingen hebben. Immers alle betrokken partijen hebben hun belangen die soms samengaan maar evengoed ook haaks op elkaar kunnen staan.

De vertrouwde relatiemanager wordt bijgestaan of vervangen door Bijzonder Beheer bankiers met hun eigen taken binnen de bank. Er komt veel op de ondernemer af. Als de ondernemer zich dan laat bijstaan door een professional die ook het speelveld van de andere betrokken partijen goed kent zal dit de voortgang in een lastig traject bevorderen. Geen luchtkastelen of irreële plannen maar een nuchtere kijk waarbij rekening wordt gehouden met het belang van de opdrachtgever. Maar oog voor alle partijen. Dan bestaat de grootste kans op het succesvol afronden van een dossier.

EC heeft door jarenlange ervaring in de insolventie wereld een ruimte kennis opgedaan aan beide kanten van de tafel. Naast ondernemers heeft EC ook curatoren en banken als opdrachtgever. Dus breed georiënteerd.

Het kantoor is niet groot en staat voor kleinschaligheid, korte lijnen en maatwerk met een redelijke tarifering en persoonlijke betrokkenheid. No cure-no pay bestaat niet bij goed, onafhankelijk advies.

Over EC-Consultancy

Nieuws en blog

Contact

EC Consultancy
Bilderdijklaan 118
3723 DG Bilthoven

Postadres:
Postbus 37
3720 AA Bilthoven

Tel.: 030 2661205
Fax: 030 2610945
Email: info@ec-consultancy.nl