EC Consultancy Bedrijfsadvisering

(kortstondige) Fiscale vreugd?

di, 02/17/2015 - 00:00 -- Ermelinda Brouwer

Er wordt nogal eens geadviseerd om bij structurele verliezen in een besloten vennootschap terug te keren naar een eenmanszaak of vennootschap onder firma.

Een dergelijke terugkeer kan fiscaal aantrekkelijker zijn omdat er weer gebruik kan worden gemaakt van de ondernemersfaciliteiten in de inkomstenbelasting-sfeer zoals de zelfstandigenaftrek en MKB-winstvrijstelling. Maar is het wel verstandig? Er is hier namelijk sprake van een spanningsveld tussen fiscaal voordeel en persoonlijke aansprakelijkheden.

Het is niet aan te raden om op het moment dat er sprake is van een verliessituatie de persoonlijke risico’s verder te vergroten door de bedrijfsvorm te wijzigen. Binnen de rechtsvorm van een besloten vennootschap bent u als bestuurder vaak (beter) beschermd tegen persoonlijke aansprakelijkheid. Hoe verstandig is het om deze bescherming in een verliessituatie op te geven?

Immers, wanneer het zware weer niet overwaait nadat u de rechtsvorm gewijzigd hebt bent u plotseling privé aansprakelijk voor de schulden van de onderneming, met alle gevolgen van dien.

Om dergelijke risico’s in te perken is het belangrijk u in deze niet alleen op fiscaal gebied goed te laten adviseren. Neem daarom alvorens u uw rechtsvorm wijzigt vrijblijvend contact met ons op voor een risico-scan.

Meer weten? Bel 030 266 12 05 of stuur een e-mail naar: info@ec-consultancy.nl

Over EC-Consultancy

Nieuws en blog

Contact

EC Consultancy
Bilderdijklaan 118
3723 DG Bilthoven

Postadres:
Postbus 37
3720 AA Bilthoven

Tel.: 030 2661205
Fax: 030 2610945
Email: info@ec-consultancy.nl